jgj

jgj

tirsdag den 15. december 2015

Information besøgte Fanø

I denne uge besøgte dagbladet Information Fanø som led i en tema-artikel om de større rovdyrs genindvandring i Europa og Danmark.





Vadehavets sæler var i fokus under journalist Maja Funchs besøg, da sælerne er et godt eksempel på, at en tidligere stærkt reduceret, eller for gråsælens vedkommende helt uddød, bestand kan komme på fode igen, hvis vi giver naturen plads. Maja Funch og Informations fotograf kom under besøget tæt på sælerne både ved havnen i Nordby og ved sælbanken Langjord ud for Sønderho Strand.

Vadehavssamarbejdet mellem Danmark, Tyskland og Holland har netop resulteret i, at bestanden af spættet sæl over 30 år er genoprettet, og at gråsælen langsomt ser ud til at genindvandre også. Artiklen kommer også til at omhandle de mest aktuelle eksempler som f.eks. de jyske ulve og vil beskrive de effekter rovdyrene generelt har for fødekæderne, økosystemerne og f.eks. turisme. At store rovdyr også kan give udfordringer i en eller anden grad, er et faktum, som Information i den kommende artikel, der bringes i januar, også behandler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar